Araban'da Çiftçilere Gübre Dağıtımı Yapıldı

Haber Tarihi: 16/12/2015 Araban'dan Haberler Sayfasına Geri Dön »

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Araban ilçesindeki 250 Antep fıstığı üreticisine, Antep fıstığı için özel olarak üretilen ’Yeşil altın’ adı verilen taban gübresi dağıttı.
Araban Belediyesi Recep Tayyip ErdoğanParkı’nda Arabanlı 250 Antep fıstığı üreticilerine, her bir çiftçiye 100’er kilogram olmak üzere toplam 25 ton gübre, törenle dağıtıldı.
Törene, Gaziantep Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Tarım Kredi Bölge Müdür Yardımcısı Raif Atayık, Gaziantep İl Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Ak Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ve üreticiler katıldı.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de yaptığı konuşmada, “Belediyecilik denildiğinde insanın aklına hep altyapı çalışmaları geliyordu. Sayın Bakanım Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildikten sonra bu anlayış değişti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sadece altyapı işleriyle uğraşmıyor, bölgemizde tarımla uğraşan çiftçilerimize de Türkiye’de ilk defa hizmetler vermeye başladı. Bölgemizdeki çiftçilerimizin kalkınması için tohum ve gübre desteği sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’in desteği ile çiftçilerimiz daha kaliteli ve daha yüksek verim almaya başladı” diye konuştu. Gaziantep İl Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit ve Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan da, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e desteği nedeniyle teşekkür etti.
Konuşma sonrası proğram toplu halde fotoğraf çekimi ve gübra dağıtımı ile sona erdi.