Araban'da Lale Devri

Haber Tarihi: 22/12/2015 Araban'dan Haberler Sayfasına Geri Dön »

Belediyemiz Fen işlerine bağlı ekipler, 4 bini lale olmak üzere 7 bin mevsimlik çiçeği parklara, caddelerin orta refüjlerine ve kavşaklara ekerek ilçeyi renklendiriyor.
İlçenin estetiğini gözle görülür bir hal alması için çalışmalarını sürdüren ekipler, 3 gün içinde 4 bin lale  ve  3 mevsimlik çiçek ekimi yaptı. Mevsimlik çiçek ekimi daha çok Gaziantep Caddesi, Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve orta refüjlere ekildi.
Fen İşleri Müdürü Emin Gözükara, Kentin değişik yerlerine 3 gün içinde 7 bin çiçek ektiklerini kaydetti. Vatandaşların sık kullandığı, ilçenin konforunu ve estetiğini etkileyebilecek alanlara mevsimlik çiçek ekimi yaptıklarına dikkat çeken Gözükara, “Stratejik olarak Gaziantep Caddesi ve tarihi alanların peyzaj düzenlemelerine önem gösteriyoruz. Bu alanlarda özellikle bu yıl daha fazla yoğunlaşmamız oldu.” dedi. İlçenin konforu ve estetiğinin daha önemli olduğunu hatırlatan Gözükara, peyzaj çalışmalarında bundan sonraki dönemlerde daha farklı teknikler kullanacaklarını söyledi.